Overname

Marinus en Margré geven stap voor stap Twenteprint uit handen

16 januari 2019 door Tom van den Berg

Marinus en Margré Fokkens van Twenteprint weten zich verzekerd van het voortbestaan van hun bedrijf in Tubbergen. Raymond Keemers neemt de drukkerij op termijn over.

Raymond Keemers stuurde ruim een jaar geleden een sollicitatiebrief naar Drukkerij Twenteprint. De inhoud van die brief viel in goede aarde bij het echtpaar Fokkens, dat op zoek was naar een nieuwe grafisch vormgever. Waar andere kandidaten zichzelf vooral aanprezen, inclusief een uitgebreid curriculum vitae, daar was Keemers kort en bondig. Marinus Fokkens: “Hij viel op. Raymond vroeg bijvoorbeeld naar onze toekomstvisie. Dat sprak ons aan. Hij leek ons een goede kandidaat voor een overname op termijn.”

 

Twinkeling

Bij de eerste ontmoeting klikte het al tussen het ondernemersechtpaar en Keemers. Bij het tweede gesprek schoof Keemers echtgenote Marion aan. “Zij zag gelijk de twinkeling in mijn ogen als ik sprak over een toekomst bij Twenteprint”, aldus Keemers. Hij had daarvoor bijna 25 jaar met veel plezier bij het digitale marketingbureau Team Nijhuis in Borne gewerkt.

Het contact met Keemers bracht herinneringen boven bij Marinus en Margré Fokkens. Het herinnerde hen aan hun keuze in 1997 op eigen benen te gaan staan. Zeker het eerste jaar was zwaar. Twenteprint was toen nog gevestigd in het pand naast het huidige onderkomen aan de Grotestraat. Het was een ouderwetse drukkerij, waar broer Koen Fokkens werkzaam was. Op dat moment was Marinus Fokkens als werkvoorbereider in dienst bij een handelsbedrijf in Enschede. Nadat het bedrijf werd overgenomen werd het ook voor Marinus tijd om de vleugels uit te slaan. Met Margré besloot ik de drukkerij over te nemen. Zij ging de boekhouding doen. Die overname was een sprong in het diepe. Ik kon helemaal niet drukken, het eerste jaar was dramatisch. Ik weet nog dat een leverancier van de machines ons voor gek verklaarde.”

Margré Fokkens vult aan: “Maar hij komt uit de techniek. Ik had er alle vertrouwen in dat Marinus het werk onder de knie zou krijgen. En we kregen ook steun vanuit de gemeenschap hier.” Haar man knikt en zegt: “We hebben ons nooit import gevoeld.”

 

Vertrouwde naam

Twenteprint is na al die jaren een vertrouwde en bekende naam geworden in de regio, bijvoorbeeld voor het ontwerpen en drukken van trouw-, rouw- en geboortekaartjes. Al vertelt Keemers dat de zaak inmiddels vooral zakelijke klanten bedient. “Dat moeten we eigenlijk meer onder de aandacht zien te brengen. Dan gaat het om een compleet pakket, van huisstijl tot brochures en folders.”

Nu Keemers voor 50 procent mede-eigenaar van Twenteprint is geworden betekent dat geenszins dat Marinus en Margré Fokkers zich uit het bedrijf terugtrekken. Ze blijven gewoon doorwerken, zeker de komende vijf jaar. Wel gaan ze langzaam aan minder uren maken. “Het werk vinden we veel te leuk, die afwisseling en het contact met de klanten”, aldus het echtpaar. Keemers: “En dan de kick van dit werk. Als je nog voor de afgesproken dag een compleet boekwerk kunt aanleveren. Dat is supergaaf!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Lees ook:

Wij zijn trots op WaST!

Een stralende samenwerking tussen WaST en drukkerij Twente Print! Marieke Hansté van WaST zocht drukkerij Twente Print 6 jaar geleden op, of we de huisstijl

Read More »

contact

info@twenteprint.nl
0546 622 747

Grotestraat 81
7651 CH Tubbergen

contact

info@twenteprint.nl
0546 622 747

Grotestraat 81
7651 CH Tubbergen